Orez prajit cu fructe de mare si ou

de Sylvia in Fructe de mare, 19 Apr 2011 | 11633 vizualizari

 

Va propun azi o reteta lejera si aromata din bucataria Thailandeza, reteta este luata de la Radu Popovici si testata indelung in mai multe variante, varianta lui era facuta cu creveti, puteti vedea aici reteta : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/11/02/orez-prajit-cu-ou-si-creveti/ . Ii multumesc pentru reteta pentru ca este delicioasa, m-am indragostit de ea. De data aceasta am facut-o cu amestec de fructe de mare pentru ca asta aveam la indemana.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • 2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui),
  • 20 g orez cu bob lung fiert si racit, 
  • o jumatate  ardei gras rosu curatat si tocat,
  • o jumatate de  morcov tocat ( eu am pus baby carotte ),
  • 1 lingura de sos de soia,
  • 1 ardei iute rosu mic curatat de seminte si tocat sau pasta de ardei iute,
  • 1 catel de usturoi  tocat marunt,
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat  tocat fin,
  • 2 bucatele de lemongrass din borcan  tocat marunt ( asta am exclus din reteta de data aceasta pentru ca nu aveam ) ,
  • 100 g boabe de mazare fierte in prelabil,
  • creveti sau amestec de fructe de mare ,
  • 1 ou batut,
  • 2 cepe verzi, taiate pe diagonala,
  • frunze proaspete de coriandru sau patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu fructe de mare si ou:

Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate )  necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa.

 Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor , ghimbirul, usturoiul, soia si ardeiul iute si se lasa la gatit 2-3 minute. Impingem ingredientele spre marginea tigaii atat cat sa obstinem un loc gol in mijloc si punem acolo oual batut cu putina sare si ceapa verde .

  Amestecam energic si apoi adaugam orezul ( eu l-am pus chiar la final pentru ca era fiert foarte bine  ), mai condimentam daca trebuie cu ghimbir si ardei iute dupa gust si servim cu patrunjel sau coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu fructe de mare si ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu salata din cruditati de sezon